Twijfelaar bed

Een twijfelaar bed is een bed welke tussen de 1 en 1.20 meter breed is. De reden waarom een twijfelaar bed een twijfelaar bed wordt genoemd is omdat het in feite geen éénpersoons bed is maar ook geen tweepersoons bed. Een twijfelaar bed hangt er dus precies tussenin en daarom lijkt het alsof de maker ervan niet kon besluiten of hij nu een een of een tweepersoons bed wilde maken. Vandaar de naam twijfelaar bed.

Een twijfelaar bed is vooral populair bij mensen die alleen willen slapen maar toch lekker ruim willen liggen, maar een tweepersoons bed toch te groot vinden. Mensen die dus langdurig alleen zijn kiezen daarom vaak voor een twijfelaar bed. Bovendien is een twijfelaar bed met een eventuele bed partner niet geheel onhandig. Doordat het bed vrij smal is voor twee personen geeft het iets extra knus en bied het net voldoende ruimte voor twee personen om in te slapen, waardoor je als het ware gedwongen lekker dicht bij elkaar ligt.

Twijfelaar bed

In vroegere tijden werd een twijfelaar bed gebruikt als slaapplaats voor meerdere kinderen. Gezinnen waren vroeger veel groter en vooral de armere gezinnen hadden niet altijd voldoende geld om elk kind een eigen bed te geven. Een twijfelaar bed was daarom ideaal omdat deze niet zo duur waren als een tweepersoons bed en toch ruimte aan meer dan 1 kind bood.